Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟN ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ LIAKOTV

ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού ανακοίνωσε την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2008, ότι η ρωσική φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων Neustrashimy αναχώρησε από τη ναυτική βάση στο Καλίνιγκραντ ξεκινώντας μια μεγάλης εμβέλειας αποστολή περιπολίας χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον προορισμό της και το χώρο που θα περιπολήσει.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ;

H Eυρωπαική διάταξη για τους αιρετούς περιφερειάρχες των μάλλον επτά περιφερειών στις οποίες θα χωριστεί η Ελλάδα φαίνεται να προκαλεί περίεργες δηλώσεις και εκδηλώσεις των πολιτικών μας, τις οποίες ο πολύς ο κόσμος δεν κατανοεί καθώς τους βλέπει να φαγώνονται σαν τα κοκκόρια.
Οι μάχες λοιπόν δίνονται για τις θέσεις των επτά μίνι πρωθυπουργών που θα διαχειρίζονται τα κονδύλια των περιφερειών τους δίνοντας λόγο απ΄ευθείας στην Ε.Ε.
Αντί λοιπόν για ένα πρωθυπουργό θα έχουμε επτά. Ποιός τη χάρη τους και φωτιά στα μπατζάκια τους.
Συμφωνίες πάνω, κάτω και γύρω απο το τραπέζι για τις επτά νέες πρωθυπουργικές θέσεις.
Αν λοιπόν κάποιες δηλώσεις και κινήσεις σας φαίνονται ακατανόητες είναι επειδή δεν γνωρίζατε, ως τώρα τουλάχιστον, τη νέα διανομή του πολιτικού πλούτου.

CERN, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του CERN o επιταχυντής θα είναι έτοιμος να δοκιμαστεί ξανα κατά την άνοιξη. Δεν είπαν όμως για την άνοιξη ποιού έτους μιλάνε.
Άν το πρόβλημα ήταν μικρό όπως αρκετοί βιάστηκαν να πουν στην αρχή, οι χιλιάδες τεχνικοί που δουλεύουν εκεί θα το έλυναν σε μερικές μέρες ή ώρες.
Σύμφωνα όμως, όπως ήδη έχουμε γράψει, με πληροφορίες του κ. Λιακόπουλου, παρουσιάστηκαν ξαφνικά αναρίθμητα ηλεκτρολογικά προβλήματα κατά μήκος των 27 χιλιομέτρων του μηχανήματος καθώς και διαρροή ψυκτικού υγρού. Η διαρροή αυτή μπορούσε να διορθωθεί άμεσα, αλλά ήταν αυτή που έδωσε το έναυσμα για τον γενικό έλεγχο και την εξακρίβωση των υπόλοιπων προβλημάτων τα οποία ακόμη διερευνώνται διότι είναι πολύ περισσότερα απο όσα νόμιζαν στην αρχή, νομίζεις και ένα "μαγικό χέρι" πέρασε σαν σίφουνας και διέλυσε τη δουλειά 10 ετών.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ Ν. ΟΣΕΤΙΑ


Απεσταλμένοι του συμβουλίου της Ευρώπης μετά απο δύο μέρες διαβουλεύσεων στη Μόσχα πήγανε στην Τυφλίδα ερευνώντας τα γεγονότα στη Ν. Οσετία. Ζήτησαν εν τω μεταξύ απο τη Μόσχα να παρουσιάσει τα στοιχεία που συγκεντρώνει για τους βομβαρδισμούς αμάχων που έκαναν οι Γεωργιανοί στη Ν. Οσετία.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ LIAKOTV ΣΤΙΣ 10:30 ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ. ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ LIAKOTV Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟ Δ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ;

Aκούστηκε στα μεγάλα κανάλια ότι υπάρχει περίπτωση ο Ψωμιάδης να προσχωρήσει στο κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη επειδή όταν ρωτήθηκε σχετικά σε ραδιοφωνική εκπομπή απο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο απάντησε "άλλο θέμα", κοινώς απέφυγε να απαντήσει.
Αυτό δεν μπορεί να ληφθεί σαν μύνημα διότι για όσους γνωρίζουν καλά τον Ψωμιάδη αυτή είναι μία κοινότυπη απάντησή του όταν θέλει να κάνει "τζερτζελέ" και στον τζερτζελέ ο Παναγιώτης είναι πρώτος.
Αυτό το λέμε διότι ο Ψωμιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι τα μεγάλα κανάλια τον προωθούν διότι χτυπάει τηλεθεάσεις, άρα δεν έχει ανάγκη το κανάλι του Καρατζαφέρη για να προβληθεί. Σε περίπτωση μάλιστα που ο Πανίκας κάνει δικό του κόμμα, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει στις εκλογές μεγαλύτερο ποσοστό απο αυτό του Καρατζαφέρη.
Αναρωτιούνται λοιπόν όλοι, πώς είναι δυνατόν κάτι μεγαλύτερο να προσχωρήσει στο μικρότερο ή έστω στο ίσο;
H πραγματικότητα όμως πάντοτε ξεφεύγει και απο την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης απομακρύνθηκε απο σύμβουλος του πρωθυπουργού επειδή καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε δωδεκάμηνη φυλάκιση απο το πρωτοδικείο Ρεθύμνου.
Άραγε πόσοι θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την κεντρική πολιτική σκηνή για παρόμοιους λόγους;
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε οτι πρόκειται περί πλεκτάνης εις βάρος του.

Η ΠΡΩΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, τα πρώτα ρωσικά φορτηγά που κουβαλούν ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στην λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ρώσου πρέσβη στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Τα φορτηγά μεταφέρουν φάρμακα, τρόφιμα και σκηνές, τα οποία θα παραδοθούν στην αποστολή του Ο.Η.Ε. στη Γάζα. Ένα μέρος της ανθρωπιστικής αυτής βοήθειας έγινε δωρεά από φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Ιορδανίας.
Είναι η πρώτη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει στην Γάζα, ενώ πέρυσι η Ρωσία είχε στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Δυτική Όχθη.

ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ: ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ

Ο γ.γ. του Ο.Η.Ε. κ. Μπαν Κι Μουν την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, από του βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. κάλεσε όλους τους παγκόσμιους ηγέτες να αφήσουν στην άκρη τα εθνικά τους ενδιαφέροντα. Είναι ώρα για μια παγκόσμια ηγεσία, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της τρομοκρατίας και της φτώχιας, είπε ο κ. Μπαν Κι Μουν.

ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ: Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Ιράν κ. Αχμαντινετζάντ επιτέθηκε εναντίον των Η.Π.Α., είπε ότι η αμερικανική αυτοκρατορία πλησιάζει στο τέλος της και οι επόμενοι ηγέτες της πρέπει να περιορίσουν την ανάμιξή τους εντός των συνόρων τους. Επίσης είπε ότι το «Σιωνιστικό πολίτευμα» του Ισραήλ κατευθύνεται προς κατάρρευση, ενώ το Ισραήλ χειραγωγεί τους Ευρωπαίους και του Αμερικανούς.
Όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, δήλωσε ότι μερικές δυνάμεις, που προσπαθούν να εκφοβίσουν, θέλουν να βάλουν εμπόδια στο ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ασκώντας πολιτικές και οικονομικές πιέσεις και απειλώντας με κυρώσεις. Αντιτίθενται στην πρόοδο του Ιράν και θέλουν να μονοπωλήσουν τεχνολογίες με σκοπό με αυτά τα μονοπώλια να επιβληθούν στα άλλα κράτη. Το Ιράν είναι ανοιχτό στο διάλογο, αλλά δεν δέχεται και δεν πρόκειται να δεχθεί παράνομες απαιτήσεις, συμπλήρωσε ο κ. Αχμαντινετζάντ.

Ο ΜΠΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ ΙΡΑΝ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος την Η.Π.Α. κ. Μπους κατηγόρησε το Ιράν ότι είναι ένας από τους χορηγούς της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν που παρακολουθούσε την ομιλία έκανε τη χαρακτηριστική χειρονομία με τον αντίχειρα προς τα κάτω, αποδοκιμάζοντας τα λόγια του κ. Μπους.
Επίσης ο κ. Μπους κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς του κόσμου να πάρουν μια σαφή ηθική στάση εναντίον των βομβιστών αυτοκτονίας, εναντίον της κράτησης ομήρων και εναντίον όλων των υπόλοιπων τρομοκρατικών πράξεων.
Ο κ. Μπους επίσης είπε ότι ο Ο.Η.Ε. και άλλοι πολυεθνικοί οργανισμοί τώρα χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε, για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές, που απειλούν την Παγκόσμια Τάξη.

AYΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 10:30μμ ΣΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ LIAKOTV. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ

Πρώην μέλος της υπηρεσίας που δημιουργήθηκε στο Ιράκ με την ονομασία Επιτροπή για την Ακεραιότητα, σαν κάτι αντίστοιχο του FBI, αποκάλυψε ότι σε έρευνα που είχε κάνει ανακάλυψε ότι κάποια από τα αμερικανικά κονδύλια που αποστέλλονται στο Ιράκ για την ανοικοδόμησή του, δεν χρησιμοποιούνται για το λόγο αυτό, τα έργα που πρέπει να κατασκευαστούν, δεν κατασκευάζονται, τα χρήματα υπεξαιρούνται και μάλιστα κάποια απ’ αυτά καταλήγουν στην Αλ-Κάιντα.
Σε πολλές περιπτώσεις πληρώνονται με υπέρογκα ποσά εταιρείες για να προμηθεύσουν υλικά ή εξοπλισμό, αλλά ενώ παίρνουν τα χρήματα, παρέχουν μόνο ένα μέρος των υλικών ή παρέχουν χαμηλότερης ποιότητας υλικά και εξοπλισμό από αυτά που συμφωνήθηκαν. Μάλιστα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση του Ιράκ, ενώ ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά, δεν έδειξε ενδιαφέρον να τα ερευνήσει και μάλιστα πολλά από τα μέλη της υπηρεσίας αυτής που ερευνούσαν αυτές τις υποθέσεις φοβούνται για τη ζωή τους.