Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΡΟΝΟΗΣΙΑ


Μία περιοχή της Ιάβας υποφέρει από ένα ηφαίστειο λάσπης που δημιουργήθηκε εξαιτίας γεωτρήσεων για πετρέλαιο. Το «ηφαίστειο» παράγει 100.000 κυβικά μέτρα λάσπης την ημέρα, με 60 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία και μεγάλες ποσότητες υδρόθειου, το οποίο εκτός από πολύ δύσοσμο (μυρωδιά χαλασμένου αυγού) είναι και δηλητηριώδες.
Περίπου 50.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω αυτής της απροσεξίας, ενώ έχουν καταστραφεί μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, σπίτια και πολλά εργοστάσια και έχουν προκληθεί ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργηθεί μια «λίμνη» έκτασης 6,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων τουλάχιστον!

ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν, όταν πύραυλος που εκτοξεύτηκε από αεροπλάνο του ΝΑΤΟ, δεν βρήκε το στόχο του και χτύπησε ένα σπίτι σε κατοικημένη περιοχή.
Το ΝΑΤΟ με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι ο στόχος ήταν μια στρατιωτική θέση των Ταλιμπάν στην επαρχία Κόστ, αλλά ο πύραυλος παρουσίασε μια «δυσλειτουργία» και έπεσε σε απόσταση περίπου 2,5 χλμ από το στόχο του.
Έντονη είναι η οργή στους πολίτες του Αφγανιστάν, αφού έχουν σημειωθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΑΜΠΧΑΖΙΑ – Ν.ΟΣΣΕΤΙΑ

Μετά την επίσημη έναρξη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αμπχαζίας και Ν. Οσσετίας, η οποία έγινε την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από συνάντηση που είχαν ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών κ. Λαβρόφ με τους ομολόγους του από την Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία, αποφασίστηκε και υπογραφή συμφωνιών για οικονομική, αλλά και στρατιωτική συνεργασία. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, ο κ. Λαβρόφ ανακοίνωσε ότι πλέον δεν θα υπάρχουν ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις στην Αμπχαζία και την Ν. Οσσετία, αλλά τακτικός ρωσικός στρατός. Οι δυνάμεις που θα βρίσκονται κάθε φορά στις περιοχές αυτές θα αποφασίζονται από το ρωσικό υπουργείο άμυνας και η παρουσία τους εκεί θα έχει νομική βάση σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία.
Με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο άμυνας γνωστοποίησε ότι περίπου 3.800 άτομα του ρωσικού στρατού θα αναπτυχθούν σε κάθε περιοχή.

LIAKO.GR

Την Τετάρτη το βράδυ στις 22:30 ζωντανή δημοσιογραφική εκπομπή αποκλειστικά και μόνο στο LIAKO TV!
Οργανωθείτε λοιπόν από τώρα!!! Περιμένουμε να σας ακούσουμε ζωντανά στον αέρα.
ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΟ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ισραηλινός υπουργός και πρώην κατάσκοπος, ο κ. Έιταν, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Ιράν, κ. Αχμαντινεζάντ θα έπρεπε να δικαστεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, γιατί απείλησε το Ισραήλ με γενοκτονία. Και δεν έχει σημασία με ποιο τρόπο θα μεταφερθεί στη Χάγη, συμπλήρωσε. Ακόμη και η απαγωγή είναι θεμιτός τρόπος και πιθανός, αρκεί να φτάσει στη Χάγη, δήλωσε ο κ. Έιταν, διευκρινίζοντας βέβαια ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη.
Ο κ. Έιταν, που είναι σήμερα 81 ετών, το 1960 ήταν ένας από τους πράκτορες της Μοσσάντ που οργάνωσαν την απαγωγή του Έιχμαν από την Αργεντινή και τον έφεραν στο Ισραήλ να δικαστεί ως εκτελεστής των Ναζί.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Μέσα στις επόμενες ώρες ο πρόεδρος των Η.Π.Α. κ. Μπους αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται στο Ιράκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπους θα ανακοινώσει την σταδιακή αποχώρηση 8.000 στρατιωτών μέχρι τον Φεβρουάριο. Ένα μέρος από αυτούς θα μεταφερθούν στο Αφγανιστάν, όπου έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι επιθέσεις των Ταλιμπάν τα δύο τελευταία χρόνια.
Αναμένεται και περαιτέρω μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009.

ΛΑΒΡΟΦ: Ο ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΨΕΜΑΤΑ

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών κ. Λαβφόφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γεωργίας κ. Σαακασβίλι ότι είπε για μια ακόμη φορά ωμά ψέματα. Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη τύπου που έδωσε την Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του κ. Σαρκοζί, του κ. Μπαρόζο και του κ. Σολάνα, ο κ. Σαακασβίλι είπε για μια ακόμη φορά ότι η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο και όχι η Γεωργία.

Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

Σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού εξωτερικών κ. Λαβρόφ την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008, η Ρωσία δεν σκέφτεται να ξαναλειτουργήσει την βάση με ραντάρ και ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης που είχε στην Κούβα, την οποία έκλεισε το 2001 ο τότε πρόεδρος κ. Πούτιν.

ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΕΡ

Οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της κατασκευής του ρωσικού πυρηνικού εργοστασίου στο Μπουσέρ οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε τεχνικά προβλήματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ιράν. Έχουμε πάρει σοβαρά μέτρα και ελπίζουμε ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα, πρόσθεσε.
Το πυρηνικό εργοστάσιο έχει αρχίσει να κατασκευάζεται στο νότιο Ιράν, στο Μπουσέρ, από ρωσική κατασκευαστική εταιρεία. Επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2006, αλλά έχει αναβληθεί πολλές φορές μέχρι τώρα η λειτουργία του. Η κατασκευή του πάντως βρίσκεται στην τελική ευθεία και η Ρωσία ήδη έχει μεταφέρει πυρηνικά καύσιμα στην περιοχή.

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Εκπρόσωπος του ρωσικού ναυτικού, ο πρώτος τη τάξει καπετάνιος κ. Ντιγκάλο, δήλωσε με έμφαση την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008, ότι το ρωσικό ναυτικό εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη δύναμη, έτοιμη να απωθήσει οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, αλλά και να απαντήσει επαρκώς σε κάθε επιθετική πράξη.
Το σχόλιο έρχεται μετά την ειρωνική δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών των Η.Π.Α., του κ. Μακ Κόρμακ, σε σχέση με την ανακοίνωση της Ρωσίας για την αποστολή πολεμικών πλοίων στην Καραϊβική για κοινή άσκηση με τη Βενεζουέλα. Ο κ. Μακ Κόρμακ είπε γελώντας ότι, αν η Ρωσία πράγματι σκοπεύει να στείλει πλοία στην Καραϊβική, αυτό σημαίνει ότι βρήκαν μερικά πλοία που μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί.
«Μην ξεχνάτε ότι το ρωσικό ναυτικό έχει πυρηνικά υποβρύχια και πλοία ικανά να διεξάγουν εκπαιδευτικές αλλά και πολεμικές αποστολές οπουδήποτε στον κόσμο», τόνισε ο κ. Ντιγκάλο. «Η επιστροφή του ρωσικού ναυτικού στους ωκεανούς του πλανήτη είναι πλέον γεγονός, είτε το δέχεστε, είτε όχι», απάντησε στις Η.Π.Α.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Μετά την ιστορική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου κ. Γκιούλ το Σάββατο στην Αρμενία, την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο κ. Γκιούλ θα επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνομιλίες για την προώθηση της δημιουργίας της Ένωσης του Καυκάσου, αλλά και για ενεργειακά θέματα.

LIAKO.GR

Για την καλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας μας παρακαλούμε πολύ, πρώτα να μπαίνετε στο liako.gr και μετά από εκεί στο liakotv ή το liakonews διότι για να βρεί αλλιώς κάποιος την πραγματική επισκεψιμότητα της σελίδας μας θα πρέπει να προσθέται τα κλικ των τριών αυτών ιστοτόπων.
Για το λόγο αυτό πρώτα στο LIAKO.GR
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.