Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Γιουσένκο απείλησε την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008, ότι μπορεί να κηρύξει πρόωρες εκλογές, κατηγορώντας την πρωθυπουργό της χώρας κ. Τιμοσένκο, η οποία με το κόμμα της συνεργάστηκε και στήριξε τον κ. Γιουσένκο για το σχηματισμό κυβέρνησης, ότι σταμάτησε να στηρίζει την υπάρχουσα κυβέρνηση και ότι συμμάχησε με τους αντιπάλους του.
Ο κ. Γιουσένκο μαζί με την κ. Τιμοσένκο πρωτοστάτησαν στη λεγόμενη Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία και έδειξαν από κοινού έντονη φιλοδυτική στάση, στηρίζοντας την απομάκρυνση της χώρας από τη Ρωσία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως έντονες είναι οι φωνές που κατηγορούν την κ.Τιμοσένκο ότι έχει αναπτύξει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Πολλοί μάλιστα την κατηγόρησαν ότι στηρίζεται και οικονομικά από τη Ρωσία. Πάντως τον περασμένο μήνα σε ψηφοφορία που έγινε στο ουκρανικό συμβούλιο ασφαλείας για την επιβολή περιορισμών στις κινήσεις του ρωσικού στόλου που εδρεύει στη Σεβαστούπολη, η κ. Τιμοσένκο απείχε από την ψηφοφορία. Επίσης την Τρίτη δεν συμφώνησε με το κ. Γιουσένκο για την έκδοση ψηφίσματος του ουκρανικού κοινοβουλίου για το θέμα του πολέμου ανάμεσα στη Γεωργία και τη Ρωσία. Ο κ. Γιουσένκο έχει δημοσίως ταχθεί υπέρ του κ. Σαακασβίλι.

ΤΣΕΪΝΙ: ΟΙ Η.Π.Α. ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, όπου βρίσκεται στα πλαίσια της περιοδείας του στον Καύκασο, δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την ευημερία και την ασφάλεια των συμμάχων τους στην περιοχή του Καυκάσου. Και συμπλήρωσε ότι οι Η.Π.Α. πιστεύουν ότι μαζί με τα κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, πρέπει να δουλέψουν μαζί με το Αζερμπαϊτζάν και τις άλλες χώρες στον Καύκασο και την Κεντρική Ασία για να δημιουργηθούν επιπλέον δίοδοι για την εξαγωγή ενέργειας.
Επόμενος σταθμός του κ. Τσέινι είναι η Γεωργία, όπου θα φτάσει την Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ, ΕΝΩ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ USS MC FAUL

Την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2008, το αμερικανικό πλοίο USS Mount Whitney πέρασε από τα στενά του Βοσπόρου και κατευθύνθηκε προς τη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκίας, το πρώτο αμερικανικό πλοίο που είχε περάσει από τα στενά, το USS McFaul, αργά το βράδυ της Δευτέρας έφυγε από τη Μαύρη Θάλασσα και περνώντας από τα στενά, βγήκε στη Μεσόγειο. Να θυμίσουμε ότι η Ρωσία έχει δηλώσει ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη να τηρηθεί η συμφωνία του Μοντρέ, βάσει της οποίας τα αμερικανικά πλοία μπορούν να μείνουν μόνο 21 ημέρες στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ΛΑΒΡΟΦ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008 ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας θα επισκεφθεί την Πολωνία και θα έχει συνομιλίες. Μάλιστα μετά την υπογραφή της συμφωνίας για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, ο Πολωνός υπουργός εξωτερικών είχε πει ότι ο κ. Λαβρόφ ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του το Σεπτέμβριο στην Πολωνία. Ο κ. Λαβρόφ έσπευσε αμέσως να τον διαψεύσει και τότε ο Πολωνός υπουργός εξωτερικών υπαναχώρησε από τη δήλωσή του και είπε ότι μάλλον έγινε κάποια παρεξήγηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ – ΤΑΛΑΤ

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει συνάντηση με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων κ. Ταλάτ στο σπίτι του αντιπροσώπου του Ο.Η.Ε. στη νεκρή ζώνη. Στόχος των συνομιλιών να βρεθεί μια συμφωνία για την επίλυση του Κυπριακού.

LIAKO.GR

Τετάρτη στις 22:00 όλοι μαζί στο LIAKO TV για να κάνουμε αυτό που δεν μπορέσαμε την προηγούμενη φορά. Τον μεγαλύτερο ιντερνετικό χαμό που έγινε ποτέ!!!! Ειδοποιήστε τους πάντες για να δείξουμε ότι το ιντερνέτ δεν είναι παραμάγαζο των λαμογιών. Να είστε όλοι εκεί!!!

ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΒ: Ο ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας κ. Μεντβέντεβ δήλωσε την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008 ότι η παρούσα γεωργιανή κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον για την Ρωσία. Ο πρόεδρος Σαακασβίλι δεν υπάρχει πλέον για μας, είναι ένα πολιτικό πτώμα, είπε ο κ. Μεντβέντεβ.
Επίσης, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Dick Cheney στην Γεωργία, κατηγόρησε τις Η.Π.Α. ότι βοηθούν την Γεωργία να χτίσει την πολεμική της μηχανή και κάλεσε τις Η.Π.Α. να ξανασκεφτούν τις σχέσεις τους με τη Γεωργία.

Η ΡΑΪΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Αυτή την εβδομάδα η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Ράις θα επισκεφθεί τη Λιβύη. Πρόκειται για ένα ιστορικό ταξίδι, αφού ο τελευταίος Αμερικανός διπλωμάτης που επισκέφθηκε τη Λιβύη ήταν ο κ. John Foster Dulles το 1953. Ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Η.Π.Α. – Λιβύης.
Η κ. Ράις επίσης θα επισκεφθεί και την Τυνησία, το Μαρόκο και την Αλγερία.

ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, κρέας και γάλα από ζώα - απογόνους κλωνοποιημένων ζώων έχει κυκλοφορήσει στην αμερικανική αγορά, χωρίς να μπορεί κανείς να τα ξεχωρίσει, αφού δεν έχει καμία διαφορά από το κανονικό κρέας και γάλα. Πάντως οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα. Μάλιστα με την κλωνοποίηση μπορούμε να δημιουργήσουμε ζώα χωρίς ασθένειες και με μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος και καλύτερη ποιότητα κρέατος, προσθέτουν οι επιστήμονες που στηρίζουν το πρόγραμμα της κλωνοποίησης. Στην Αμερική υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 600 κλωνοποιημένα ζώα.
Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν και σε άλλες χώρες;

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ SOUTH STREAM

Σύμφωνα με είδηση από ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων το ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, ενέκρινε με 264 ψήφους την κατασκευή του ελληνικού κομματιού του ρωσικού αγωγού South Stream, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Μαύρη Θάλασσα στα Βαλκάνια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΣΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Στην επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν την Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν έκλεισε συμφωνία για πιο χαμηλή τιμή για το αέριο της περιοχής και για την κατασκευή καινούργιου αγωγού που θα μεταφέρει αέριο στην Ρωσία.
Ο αγωγός αυτός έρχεται ως συμπλήρωμα σε άλλους δύο ρωσικούς αγωγούς που υπάρχουν ήδη στην περιοχή.

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Το δημόσιο χρέος της Αμερικής συνεχώς μεγαλώνει. Οι Η.Π.Α. χρωστάνε σε πάρα πολλές χώρες. Ο μεγαλύτερος πιστωτής της Αμερικής είναι η Κίνα, στην οποία χρωστάει 583 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερη θέση στη λίστα των πιστωτών είναι η Ιαπωνία, στην οποία χρωστάει η Αμερική 503 δισεκατομμύρια δολάρια. Χρωστάει επίσης σε διάφορες τραπεζικές εταιρείες, σε πετρελαϊκές εταιρείες διαφόρων κρατών, στο Χονγκ Κονγκ, στην Αγγλία κτλ
Αν χρωστάει στη Ρωσία; Η Ρωσία είναι παρακαλώ στην όγδοη θέση των πιστωτών και η Αμερική της χρωστάει 65,3 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλ. το 2,5% του αμερικανικού δημόσιου χρέους.
Είπατε τίποτε;