Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ;


Στο βίντεο εμφανίζεται η γνωστή φωτογραφία από τον Άρη, που έδειξε το CNN, στην οποία εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με ανθρώπινη μορφή. Η φωτογραφία «περνάει» μέσα από φίλτρα που αφήνουν να περνάνε διαφορετικές συχνότητες φωτός όπως υπεριώδεις, υπέρυθρες κλπ. Αυτό συμβαίνει για να αποδειχθεί ότι η μορφή αποτελείται από κάποιο υλικό τελείως διαφορετικό από εκείνο που υπάρχει στην γύρω περιοχή.
Περί τίνος πρόκειται;
Αποφασίστε μόνοι σας.

ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Νο 2


Στην νέα ψυχροπολεμική περίοδο που διανύουμε οι δύο αντίπαλοι, Ρώσοι και Αμερικανοί, επιστρατεύουν την δύναμη της εικόνας για να δείξουν τις ικανότητές τους. Στο βίντεο μία ρώσικη άσκηση με τα «περίεργα» άρματα μάχης Τουγκούσκα πραγματικά κόβει την ανάσα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΒΑΪΚΑΛΗ

Τα μίνι υποβρύχια που εξερευνούν την λίμνη Βαϊκάλη ανακάλυψαν σε 850 μέτρα βάθος ρήγμα από το οποίο βγαίνει πετρέλαιο. Ανακάλυψαν επίσης ότι από αυτό το πετρέλαιο τρέφονται μικροοργανισμοί! Οι επιστήμονες πήραν δείγματα πετρελαίου για ανάλυση.
Περίεργο πράγμα. Όπου και να πας στην γη ανακαλύπτεις πετρέλαιο. Μόνο στην Ελλάδα μας έπεισαν ότι δεν υπάρχει!

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ


Σε αυτήν την ταινία δεν πιστεύει κανείς στα μάτια του. Ένα ελικόπτερο κάνει μανούβρες με σταματημένο τον μεγάλο έλικα! Αυτό είναι τελείως αδύνατον να συμβαίνει μηχανικά.
Αν δεν είναι ένα πολύ καλό φωτογραφικό τρικ μήπως κάποιος Ρώσος στρατηγός επιδεικνύει μία μηχανή αντιβαρύτητας;

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΩΟ


Η φύση κρύβει πολλές εκπλήξεις καθώς καθημερινά ανακαλύπτονται ακόμη και σήμερα καινούρια είδη. Το βίντεο δείχνει ένα τέτοιο ζώο. Είναι άραγε ένα νέο είδος ή απλώς είναι άρρωστο;

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ


Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου σχεδιάστηκε από τους Ρώσους η «Βόμβα του Τσάρου». Είχε με εκρηκτική δύναμη 100 μεγατόνων που ισοδυναμεί με 100 εκατομμύρια τόνους τρινιτροτολουόλη. Τελικά όμως η έκρηξη έγινε με την μισή ισχύ για λόγους ασφαλείας.
Η δοκιμή έγινε στις 30 Οκτωβρίου του 1961.
Ευτυχώς που τελικά δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα τέρατα της κόλασης.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ


Από την τρέλα της εποχής του Ψυχρού πολέμου η «μικρή» βόμβα της δοκιμής Κάστλ Μπράβο, ισχύος 15 μεγατόνων άνοιξε κρατήρα διαμέτρου σχεδόν δύο χιλιομέτρων!
Κανείς βέβαια δεν ανησύχησε για την διασπορά της ραδιενέργειας.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ



Στις διάφορες επιδείξεις που γίνονται συνήθως για εμπορικούς σκοπούς τα αεροσκάφη επιδεικνύουν τις δυνατότητές τους. Μηχανές και πιλότοι φτάνουν στα όριά τους και τελικά θα συμβεί ένα λάθος ή μία βλάβη. Τότε οι θεατές γίνονται μάρτυρες θεαματικών σκηνών. Και αρκετές φορές και θύματα καθώς τα αεροπλάνα τυχαίνει να πέσουν επάνω τους.
Στο βίντεο αυτό οι θεατές ήταν τυχεροί που βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας.

LIAKO.GR

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!
Προς τους φίλους μας που μένουν ή που έχουν γνωστούς στην περιοχή Αθηνών και Αττικής. Κάντε το δυνατόν ευρύτερη έρευνα και πείτε μας με μορφή σχολίου στο LIAKO NEWS αν το κανάλι EXTRA 3 της Αθήνας έχει καλή εικόνα και ήχο, όπως πριν ένα χρόνο, ή αν έχει προβλήματα. Ενημερώστε μας για το δυνατόν περισσότερες περιοχές του λεκανοπεδίου. Θερμότατη παράκληση!

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΚΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008, ότι δεν θα συμμετέχει στην κοινή ναυτική άσκηση με το ΝΑΤΟ Open Spirit 2008 στη Βαλτική θάλασσα και μάλιστα αρνήθηκε να δεχθεί αμερικανικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι της Petropavlovsk-Kamchatsky.

ΛΑΒΡΟΦ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

Μετά τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ και της υπουργού εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Ράις μετά την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν δημιουργήθηκε για να πειθαρχήσει ή για να δώσει μαθήματα συμπεριφοράς στη Ρωσία. Μάλιστα δήλωσε ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ στο θέμα της ένταξης της Γεωργίας δεν είναι τόσο το να έχει η Γεωργία τα απαιτούμενα κριτήρια για την ένταξη, αλλά θέλουν να την εντάξουν ασκώντας έτσι μια αντιρωσική πολιτική.

Η.Π.Α.: ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε Αμερικανός αξιωματούχος την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008, το Ιράν απέτυχε στην εκτόξευση του δοκιμαστικού δορυφόρου.
Το Ιράν, να θυμίσουμε, ότι είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες ότι εκτόξευσε επιτυχώς και έθεσε σε τροχιά δοκιμαστικό δορυφόρο.

Ο Ο.Α.Σ.Ε. ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε.) αποφάσισε την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008, να στείλει 20 άοπλους στρατιωτικούς παρατηρητές στην Γεωργία. Ήδη οκτώ παρατηρητές του Ο.Α.Σ.Ε. βρίσκονται στη Γεωργία και μέχρι τα τέλη Αυγούστου σκοπεύει να έχει 100 παρατηρητές στην περιοχή.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

Την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008, σε συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας συμφώνησαν το φθινόπωρο να υπογράψουν συμφωνία για τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αεράμυνας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ Η.Π.Α. ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι Η.Π.Α. έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 14 πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γεωργία. Εξακολουθούν να θέλουν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια και με πλοία, όμως μετά την άρνηση των Τούρκων να περάσουν από τα στενά τα USNS Comfort και USNS Mercy, σκέφτονται να στείλουν πιο μικρά, ίσως πολιτικά πλοία. Εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών των Η.Π.Α. είπε ότι γίνονται συνεννοήσεις με την Τουρκία για το θέμα. Η Τουρκία φαίνεται να θέλει να κρατήσει τις ισορροπίες και σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει τη Ρωσία.

Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Σαρκοζί, θα μεταβεί στο Αφγανιστάν μετά το θάνατο 10 Γάλλων στρατιωτών τις δύο τελευταίες μέρες. Στην μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας, δεχθήκαμε ένα σφοδρό χτύπημα, δήλωσε ο κ. Σαρκοζί.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Μετά την έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ που συγκάλεσαν οι Η.Π.Α. σε δηλώσεις της η κ. Ράις είπε ότι όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ στηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας. Αυτό σημαίνει δηλ. ότι δεν αναγνωρίζουν την ανεξαρτητοποίηση της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας και τα θεωρούν γεωργιανά εδάφη. Η Γεωργία, είπε η κ. Ράις, αφού το θέλει, θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Επίσης είπε ότι το ΝΑΤΟ θα στείλει παρατηρητές και καλό θα ήταν να στείλει και ειρηνευτικές δυνάμεις στη Γεωργία.
Επίσης ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, κ. Σέφερ, είπε ότι οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως ήταν.

ΡΑΪΣ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ

Η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Κοντολίζα Ράις δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. είναι δυσαρεστημένες από τις πτήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών κοντά στα αμερικανικά σύνορα και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παίζει επικίνδυνο παιχνίδι. Κανείς δεν χρειάζεται την ρωσική στρατιωτική αεροπορία κοντά στις ακτές της Αμερικής, πρόσθεσε.
Να θυμίσουμε ότι από πέρυσι η Ρωσία, με εντολή του Βλαδίμηρου Πούτιν, άρχισε περιπολίες με βομβαρδιστικά στα σύνορά της στον Ατλαντικό, στον Ειρηνικό και τον Αρκτικό ωκεανό.

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Έγινε τελικά την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008, η ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γεωργία. Οι Ρώσοι επέστρεψαν 15 Γεωργιανούς, που είχαν αιχμαλωτίσει στη Ν. Οσσετία, και οι Γεωργιανοί επέστρεψαν 5 Ρώσους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και 2 πιλότοι από ρωσικά αεροπλάνα που καταρρίφθηκαν.