Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο Πούτιν προειδοποίησε την Τουρκία να μην επιτρέψει σε νατοϊκά στρατεύματα να περάσουν από το έδαφός της για τη Γεωργία, ενώ ο Ερντογάν πήγε για να διερευνήσει τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία σε ένα ενδεχόμενο πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΗΓΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο Ερντογάν πήγε το βράδυ της Τετάρτης, 13 Αυγούστου 2008, στη Μόσχα και συναντήθηκε με το Μεντβέντεφ. Ο Ερντογάν, σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν, πρότεινε να γίνει μια «συμμαχία του Καυκάσου» για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στην Γεωργία.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΒΡΟΦ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης, 13 Αυγούστου 2008, ότι το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ένα πολύ σοβαρό βήμα εναντίον της Ρωσίας. Η Ουκρανία με αυτό τον τρόπο παραβιάζει την συμφωνία που έχουν υπογράψει από το 1997.

Ο ΛΑΒΡΟΦ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΙ

Ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, σε δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα είπε ότι αποκλείεται να έβαλαν ρωσικά στρατεύματα εναντίον γεωργιανών πλοίων στο Πότι, γιατί δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή.

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, ο Ουκρανός πρόεδρος, κ. Γιουσένκο, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ο ρωσικός στόλος που βρίσκεται στην Σεβαστούπολη πρέπει να ειδοποιεί τις ουκρανικές αρχές και να παίρνει άδεια για όλες τις κινήσεις των πλοίων και των αεροπλάνων. Η άδεια πρέπει να ζητείται τουλάχιστον 72 ώρες πριν κάνει όποια κίνηση.

ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΥΝΟΤΑΝΕ…..

Ο Μπους αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων Αμερικής και Ρωσίας αν τα πράγματα εκτραχυνθούν περισσότερο. Και ο Πούτιν απάντησε ότι η Ρωσία είναι πολύ μεγάλο κράτος και μπορεί να ζήσει και χωρίς την καλημέρα των Αμερικάνων.
ΣΧΟΛΙΟ: Απ’ ότι φαίνεται ο Πούτιν χρειάστηκε την τσουγκράνα που του έστειλε δώρο ο Λιακόπουλος για να ξύνεται.

ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, δύο κατασκοπευτικά γεωργιανά αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από τη Ν. Οσσετία.

ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΤΙ

Εκτός από τα σκάφη της ακτοφυλακής που βυθίστηκαν, τα ρωσικά στρατεύματα έβαλαν και κατά γεωργιανής πυραυλακάτου που ήταν στο λιμάνι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν για δύο πυραυλακάτους.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΙ

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Αυγούστου 2008 τα έξι γεωργιανά σκάφη της ακτοφυλακής που βρισκόταν στο λιμάνι Πότι της Μαύρης Θάλασσας δέχθηκαν πυρά από διερχόμενα ρωσικά στρατεύματα και όχι από ρωσικά πλοία.

Σύμφωνα και με δηλώσεις της γεωργιανής πλευράς τα ρωσικά στρατεύματα απομακρύνονται σταδιακά από τη Γεωργία.

ΓΕΩΡΓΙΑΝΑ ΣΚΑΦΗ ΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΟΤΙ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, έξι γεωργιανά σκάφη βυθίστηκαν από ρωσικά πυρά στο Πότι. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις.

ΒΥΘΙΣΑΝ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΠΟΤΙ;

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες γεωργιανό πλοίο βυθίστηκε στο λιμάνι Πότι της Γεωργίας από πυρά του ρωσικού ναυτικού.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Τέσσερα ρωσικά πλοία που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες ανοιχτά της Αμπχαζίας, επέστρεψαν στη βάση τους στη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας στην Κριμαία.
Να θυμίσουμε ότι είχε ακουστεί ότι η Ουκρανία ίσως να μην τους επέτρεπε να γυρίσουν, αν και η ρωσική βάση στην Κριμαία βρίσκεται εκεί μετά από υπογεγραμμένη συμφωνία που λήγει το 2017.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Και η γεωργιανή πλευρά επιβεβαίωσε ότι πράγματι τα ρωσικά στρατεύματα δεν κατευθύνονται προς την Τιφλίδα, αλλά απομακρύνονται από αυτή, κατευθυνόμενα πιθανώς προς τη Ν. Οσσετία.

ΡΩΣΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗ Ν. ΟΣΣΕΤΙΑ

Εκπρόσωπος της Ρωσίας δήλωσε ότι δεν κατευθύνονται προς την Τιφλίδα. Κάνουν επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης και αφαιρούν στρατιωτικό υλικό από εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση και συνεχίζουν την πορεία τους για να επιστρέψουν στη Ν. Οσσετία.

Επιστρέφουν δηλαδή στη Ν. Οσσετία, όπως συμφωνήθηκε, απλώς πέρασαν κοντά από την Τιφλίδα στο δρόμο για την επιστροφή!!!

ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες τα ρωσικά άρματα που κατευθύνονταν προς την Τιφλίδα, λίγο έξω από την πόλη έστριψαν και κατευθύνονται προς στρατιωτική βάση της Γεωργίας λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Οι Ρώσοι εξακολουθούν να μην αναφέρουν τίποτε.

ΡΩΣΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΙΦΛΙΔΑ;

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ρωσικά άρματα που βρισκόταν στη γεωργιανή πόλη Γκόρι κινούνται προς την πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, παρά την εκεχειρία που έχει υπογραφεί.
Οι Ρώσοι δεν αναφέρουν τίποτε επί του θέματος. Τηρούν σιγή ιχθύος.

Γιατί οι Ρώσοι σύμφωνα με τις προφητείες του Τραχωνίου «δουλεύουν κάτω από το καπάκι» !!

ΛΑΒΡΟΦ: ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Λαβρόφ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Μεντβέντεβ, ανακοίνωσε την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας, επειδή επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί και όχι επειδή το ζήτησε ο κ. Μπους.

ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η ρωσική φρεγάτα Ladny (τύπου Krivak) βρίσκεται από την Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008, στη Μεσόγειο για να συμμετέχει σε αντιτρομοκρατική άσκηση του ΝΑΤΟ.

Ο ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο Σαακασβίλι δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, 12 Αυγούστου 2008, τους όρους που έθεσαν οι Ρώσοι για την εκεχειρία. Ο πιο σημαντικός από τους όρους, πέρα από την κατάπαυση της βίας, είναι ότι πλέον πρέπει να αρχίσουν διεθνείς συνομιλίες για την κατάσταση της Ν. Οσσετίας και της Αμπχαζίας και να βρεθούν μέσα που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των περιοχών.