Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ

Μετά την επιστολή που έστειλε το Ιράν ως απάντηση στον κ. Σολάνα, δείχνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένο να δεχθεί τις προτάσεις των έξι (Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία) σχετικά με το πάγωμα του πυρηνικού του προγράμματος, οι Η.Π.Α. και η Αγγλία εξαγριωμένες δήλωσαν ότι πρέπει να επιβληθούν νέες κυρώσεις στο Ιράν, πιο αυστηρές. Η Ρωσία όμως, με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες να λύσουν το συγκεκριμένο θέμα, γι’ αυτό και πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με το Ιράν. Πρέπει να βρεθεί μια διπλωματική λύση.

Αν θέλουν οι Η.Π.Α., ας κάνουν αλλιώς!!! Ο Πούτιν τους περιμένει στη γωνία!!

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το πρωί της Τετάρτης, 6 Αυγούστου 2008, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν οκτώ φορές τον εθνικό μας εναέριο χώρο πάνω από το Αγαθονήσι. Στη συνέχεια αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Τα παλικάρια μας στο Αιγαίο δεν πάνε διακοπές!!!!!

ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ

Βρετανοί ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα χάρτη της Αρκτικής που απεικονίζει τα σύνορα όπως ισχύουν με τις υπάρχουσες συμφωνίες, αλλά και τις περιοχές που κατά το παρελθόν έχουν γίνει αντικείμενο διεκδικήσεων από διάφορα κράτη. Να θυμίσουμε ότι η περιοχή έχει τεράστιο ενεργειακό πλούτο και ο Πούτιν πέρυσι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όταν τοποθέτησε τη ρωσική σημαία στο βυθό του Βόρειου Πόλου για να οριοθετήσει τα ρωσικά εδάφη στην περιοχή. Όπως φαίνεται ο Πούτιν έχει τους δικούς του χάρτες και δεν περίμενε τους Βρετανούς ειδικούς να του δείξουν το δρόμο.

Δεν μας είπαν όμως ποιος διεκδικεί την είσοδο για το εσωτερικό της Γης που υπάρχει στην περιοχή…...Αυτή δεν φαίνεται στο χάρτη.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΖΙΤΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες σερβικής εφημερίδας το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών πλήρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή στο άτομο που βοήθησε για τη σύλληψη του Κάραντζιτς. Τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στις 23 Ιουλίου, δύο μέρες μετά τη σύλληψη.

Τα 30 αργύρια της Νέας Τάξης Πραγμάτων….

Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ !

Το είδαμε και αυτό στις μέρες μας! Εκατοντάδες γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας πηγαίνουν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μια τουρκική τηλεοπτική σειρά, η οποία απαγορεύτηκε στη Σαουδική Αραβία από τις τοπικές θρησκευτικές αρχές με την αιτιολογία ότι προβάλει ανήθικα πρότυπα και παρασύρει τους ανθρώπους μακριά από την πνευματική ζωή και τα ήθη του ισλαμισμού. Η συγκεκριμένη σειρά και στην Τουρκία έχει φέρει πανικό και μάλιστα έχει γίνει η αιτία να χωρίσουν πολλά ζευγάρια.

Σημεία των καιρών….

ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ !

Ο Ρώσος πρέσβης στο Μινσκ ανακοίνωσε την Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008, ότι επίκειται στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας – Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι σκέφτονται να τοποθετήσουν πυραύλους Ισκάντερ και βομβαρδιστικά στη Λευκορωσία, από τη στιγμή που η Πολωνία θα υπογράψει τη συμφωνία για την αντιπυραυλική ασπίδα των Αμερικάνων. Δεν σκέφτονται προς το παρόν να αναπτύξουν πυρηνικά στην περιοχή, ανακοίνωσαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών είχε δηλώσει ότι αν προχωρήσουν τα σχέδια των Αμερικάνων για την αντιπυραυλική ασπίδα, η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι στρατιωτική και όχι διπλωματική.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΣΟΛΑΝΑ

Την Τρίτη, 5 Αυγούστου 2008, αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι το Ιράν απάντησε τελικά με επιστολή στον κ. Σολάνα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Την επιστολή παρέλαβε ο κ. Σολάνα και δεν δημοσιοποίησε το περιεχόμενό της, αφού πρώτα πρέπει να την αναλύσει μαζί με διπλωμάτες και εκπροσώπους των έξι ισχυρών χωρών που έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να «συνετίσουν» το Ιράν – δηλ. της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, των Η.Π.Α., της Αγγλίας και της Γερμανίας. Να σημειώσουμε ότι η απάντηση του Ιράν αναμενόταν το Σάββατο, την ημέρα δηλαδή που έληγε το ανεπίσημο τελεσίγραφο που του έθεσαν. Το Ιράν όμως δεν απάντησε, προς μεγάλη στενοχώρια του κ. Σολάνα!

Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων με επικεφαλή τον κ. Σολάνα (το παιδί για όλες τις δουλειές!!). Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή το Ιράν τους ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη και να παγώσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Μήπως επειδή «έχει πλάτες» από κάπου αλλού;