Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Ευγνωμοσύνη

Μία παρόμοια ιστορία μόνο που τώρα το λιοντάρι είναι ελεύθερο. Δικαίως θα έλεγε κανείς ότι το άγριο πλέον λιοντάρι θα υπάκουε στους νόμους της φύσης και των ενστίκτων του. Αλλά δεν μπορεί παρά να θυμάται τους ευεργέτες του. Παρατηρήστε στο βίντεο ότι στην αρχή προχωράει διστακτικά μέχρι να αναγνωρίσει εκείνους που το ανέθρεψαν.



Ευγνωμοσύνη !

Το λιοντάρι αυτό το είχε βοηθήσει όταν ήταν μωρό ο άνθρωπος που θα δείτε στο βίντεο. Το λιοντάρι θυμάται και αισθάνεται ευγνωμοσύνη. Και με κάθε ευκαιρία δείχνει την αγάπη του στον σωτήρα του. Αντίθετα εμείς οι άνθρωποι είμαστε πολύ πιο σκληροί και πολλές φορές «δαγκώνουμε το χέρι που μας ταΐζει».

Η ευγνωμοσύνη δεν είναι από τα πράγματα που διαθέτουμε. Σε αντίθεση με τα άγρια θηρία…



Ήττα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Το CNN αναφέρει ότι η Βαγδάτη κάνει προσπάθειες για να αρθεί η απαγόρευση της συμμετοχής των αθλητών της στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει απαγορεύσει την συμμετοχή των αθλητών λόγω των γνωστών γεγονότων στο Ιράκ.
Άλλο ένα χτύπημα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας είναι γεγονός!

Επικίνδυνος αστεροειδής !

Ο αστεροειδής Άποφις έρχεται προς την γη μας με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι θα είναι ορατός με γυμνό μάτι το 2029!

Εάν ο Άποφις είναι πράγματι σε τροχιά σύγκρουσης με την γη θα πέσει επάνω μας το 2036. Θα προκαλέσει μία έκρηξη 100.000 φορές ισχυρότερη από εκείνην της Χιροσίμα.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπο για την αποφυγή της πιθανής σύγκρουσης.


Έρευνα στην Βαϊκάλη.

Μια διεθνής επιστημονική αποστολή έχει αρχίσει καταδυτικές δοκιμές με σκοπό την έρευνα της λίμνης στην νότια Σιβηρία με τα μίνι-υποβρύχια, Mir-1 και Mir-2.

Η λίμνη, είναι η βαθύτερη στον κόσμο με βάθος περίπου 1.700 μέτρα!

Θα γίνουν έρευνες στους θερμοπίδακες του βυθού, έρευνες για αρχαία, μετρήσεις και θα υπολογισθεί και το ακριβές βάθος..

Τα υποβρύχια αυτά είναι τα γνωστά από τότε που έβαλαν μία ρώσικη σημαία στον βυθό της αρκτικής.


Η σύλληψη Κάρατζιτς δεν «ξεπαγώνει» τη Συμφωνία Σύνδεσης της ΕΕ με τη Σερβία.

Μετά από πολλά χρόνια και φυσικά από μεγάλες πολιτικές πιέσεις προς την Σερβία συνελήφθη ο Κάρατζιτς. Η όλη ιστορία έγινε για να «ξεπαγώσει» η Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης Πιέσεις. Τελικά όμως φαίνεται ότι τζάμπα η Σερβία κατέδωσε τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. Η Ολλανδία ανυποχώρητη στις «δημοκρατικές αξίες» των ΗΠΑ απαιτεί και την σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς. Μετά ποιος ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν ακόμη από την Σερβία για να μπορέσει να μπει στην ΕΕ.

Όπως είπε ο Ολλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σε σερβική εφημερίδα, «Η σύλληψη του Κάρατζιτς είναι μία επιτυχής φάση της συνεργασίας μεταξύ Σερβίας και ICTY, αλλά η σύλληψη του Μλάντιτς παραμένει βασικό, αποδεικτικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας για την Ολλανδία».

Από ότι φαίνεται για τους Ολλανδούς υπάρχουν εγκλήματα πολέμου μόνο εκεί που τους συμφέρει. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν εγκλήματα πολέμου ούτε στην Βοσνία, ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Ισραήλ, ούτε και στις περιοχές όπου επικρατεί η αμερικανική «ελευθερία και τάξη».

Έτοιμο κελί για τον Κάρατζιτς.

Οι Αμερικανοί κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τον Κάρατζιτς, ο οποίος είχε μεταμφιεσθεί σε καλόγερο. Τώρα πια μπορούν να αποδώσουν δικαιοσύνη τιμωρώντας άλλον έναν υπεύθυνο για «εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας». Ξέχασαν βέβαια τις σφαγές που έκαναν οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι αλλά δεν πειράζει.

Η ιστορία γράφεται πάντοτε από τους νικητές.

Σουδάν


Οι υποστηρικτές του σουδανού Πρόεδρου Omar Al-Bashir διαμαρτύρονται για την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να τον κατηγορήσει για εγκλήματα πολέμου.

Εάν εκδοθεί ένταλμα, ο Πρόεδρος του Σουδάν θα συλληφθεί εάν επισκεφτεί οποιαδήποτε από τις 106 χώρες που υπέγραψαν την σχετική συνθήκη.

Όλως περιέργως το Διεθνές δικαστήριο ανακαλύπτει εγκλήματα πολέμου μόνο σε χώρες που αντιτίθενται στην Pax Americana. Όλοι αυτοί δεν θέλουν να επικρατήσουν στον κόσμο οι Αμερικανικές «αξίες» της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και ΚΥΡΙΩΣ του Ελεύθερου Εμπορίου.


Πέντε νέοι νεκροί στον μακρύ κατάλογο !

Τους πέντε έφτασαν οι νεκροί από το δυστύχημα που σημειώθηκε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος έγινε έκρηξη αερίου στις δεξαμενές πλοίου και σκοτώθηκαν πέντε εργάτες.

Για να γίνει σωστός εξαερισμός των αμπαριών απαιτούνται πολλές μέρες με αποτέλεσμα μεγάλο κόστος. Έτσι κανείς δεν ακολουθεί τους κανονισμούς ασφαλείας.

Το χρήμα και ο χρόνος έχει μεγαλύτερη σημασία για τους εφοπλιστές από τους ανθρώπους.

Το πιθανότερο είναι βέβαια ότι οι υπεύθυνοι (δηλαδή ο εργοδηγός του συνεργείου και όχι οι εταιρίες) θα φάει κάποιο μικρό πρόστιμο για το θεαθήναι. Εξάλλου επειδή μάλλον τα περισσότερα θύματα θα είναι μετανάστες δεν είναι δα και τόσο τρομερό. Ίσα ίσα που μειώνεται η ανεργία…

Νέα κουβανική κρίση;

Άγνωστη πηγή αναφέρει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις στρατηγικές πτήσεις βομβαρδιστικών αεροπλάνων πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα. Τα μεγάλης ακτίνας αεροσκάφη θα μπορούσαν να ανεφοδιάτσουν με καύσιμα στην Κούβα.

Οι ανέφεραν ότι ένα τέτοιο βήμα θα ήταν απειλή για την ασφάλειά τους.

Λέγεται μάλιστα ότι η Κούβα θα μπορούσε να φιλοξενεί μόνιμα μια ρωσική μοίρα βομβαρδιστικών αεροπλάνων.

Οι Αμερικανοί θα έπρεπε να περιμένουν κάποια αντίδραση μετά την προσπάθειά τους να αναπτύξουν πυραύλους τόσο κοντά στην Ρωσία.




Έντομο ΑΤΙΑ !

Δεν υπάρχουν μόνο Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Τώρα μπορούμε να μιλάμε και για ΑΤΙΕ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Έντομο).

Στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου εμφανίστηκε ένα μικρό άγνωστο έντομο που δεν μοιάζει με κανένα από τα 28 εκατομμύρια δείγματα που υπάρχουν στο μουσείο.

Έχει κόκκινο και μαύρο χρώμα, μέγεθος κόκκου ρυζιού και σχήμα αμύγδαλου. Εμφανίστηκε τον Μάρτιο του 2007. το πρωτοεντόπισαν στα πλατάνια του κήπου του μουσείου.

Πλημμύρισε τον κήπο μέσα σε τρεις μήνες και άρχισε να μεταναστεύει και σε άλλα πάρκα του Λονδίνου.

Οι ειδικοί απέφυγαν να πουν ότι πρόκειται για νέο είδος, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν και την ύπαρξή του. Πιθανόν λένε να πρόκειται για μία νέα μετάλλαξη-ποικιλία του Arocatus Roeselii, το οποίο είναι έντομο της κεντρικής Ευρώπης, με πιο ζωηρά χρώματα και το οποίο ζει στις σημύδες.

ΑΤΙΑ προκαλούν προβλήματα στις εκτοξεύσεις πυραύλων στις ΗΠΑ ! Λάρι Κίνγκ .



«Ασφαλής ραδιενέργεια» !

Υγρό με ουράνιο έχει διαρρεύσει από έναν σπασμένο υπόγειο σωλήνα στην νοτιοανατολική Γαλλία, ανέφερε η Εθνική Αρχή Πυρηνικής Ασφάλειας. Είναι η δεύτερη διαρροή που ανακαλύφθηκε στην ΓΑλλία αυτόν τον μήνα.

Οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να βρουν πόσο ουράνιο έχει διαρρεύσει, ώστε μετά οι ειδικοί να καθαρίσουν την περιοχή.

Αναφέρθηκε ότι ο σωλήνας έχει σπάσει αρκετά χρόνια πριν!

Ο Charles Hufnagel, εκπρόσωπος τύπου της κρατικής εταιρίας Areva, είπε ότι η διαρροή του ελαφριά εμπλουτισμένου ουράνιου εγκλωβίστηκε στο χώμα και δεν άσκησε «απολύτως καμία επίδραση στο περιβάλλον».

Πρόκειται για την δεύτερη διαρροή. Πριν μερικές μέρες σε ένα άλλο εργοστάσιο Tricastin πάλι στην νότια Γαλλία, είχε διαρροή που όμως και αυτή «δεν είχε επιπτώσεις είτε στην υγεία των υπαλλήλων και των ντόπιων, είτε το περιβάλλον τους.»

Η Γαλλία έχει 59 αντιδραστήρες που δίνουν σχεδόν το80 τοις εκατό της ηλεκτρικής ενέργειάς της.

Τα γεγονότα ανάγκασαν την γαλλική κυβέρνηση να διατάξει έλεγχο των υπόγειων νερών γύρω από όλες τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Να δείτε ότι δεν θα βρουν απολύτως τίποτε…

Υποβρύχιος εφιάλτης !

Το ΝΑΤΟ απέκτησε νέες σκοτούρες καθώς παρακολουθεί τις δοκιμές ενός νέου ρωσικού υποβρυχίου. Οι εκπλήξεις που κάνει η Ρωσία ανησυχούν σοβαρά το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δοκιμάζει αυτήν την περίοδο το νέο υποβρύχιο Amur στη θάλασσα της Βαλτικής. Όσο περισσότερες οι πληροφορίες τόσο αυξάνεται η ανησυχία των δυτικών.

Το μη πυρηνικό υποβρύχιο κατηγορίας Amur είναι ένα τέταρτης γενεάς υποβρύχιο που μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους σε πολλούς στόχους. Το επίπεδο θορύβου του είναι πολύ χαμηλό και θεωρείται παγκόσμια από τα πιο αθόρυβα υποβρύχια της κατηγορίας KILO. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου του έκανε τους δυτικούς ειδικούς να το ονομάσουν «μαύρη τρύπα στον ωκεανό».

Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό νέας γενεάς και με χημικές γεννήτριες που αυξάνουν τον χρόνο παραμονής κάτω από την θάλασσα.

Έχει δέκα εκτοξευτήρες βλημάτων, τέσσερις τορπιλοσωλήνες και μπορεί μέσα σε δύο λεπτά να εκτοξεύσει όλους τους πυραύλους του.

Το υποβρύχιο σχεδιάστηκε ως υποβρύχιος κυνηγός ικανός να καταστρέψει οποιουσδήποτε στόχους, θωρηκτά επιφάνειας, σκάφη μεταφορών ή υποβρύχια, να σπείρει νάρκες και να καταστρέψει τους στόχους με τη βοήθεια βατραχανθρώπων.

Οι εμπειρογνώμονες του ΝΑΤΟ φοβούνται ότι το υποβρύχιο θα εξαχθεί σε άλλες χώρες όπως η Βενεζουέλα.

Παγκόσμια κρίση για το νερό !

Η έλλειψη γλυκού νερού στην γη πλανητών είναι πιθανό να γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντα κατά την διάρκεια των προσεχών δεκαετιών. Οι εμπειρογνώμονες από το IWMI (διεθνές ίδρυμα διαχείρισης ύδατος) είπαν σε πρόσφατη έκθεσή τους ότι η κρίση θα εμφανιζόταν λόγω του αυξανόμενου αριθμού πληθυσμού.

Σύμφωνα με τα Η.Ε, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί από 6 έως 8.5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030. έτσι είναι απαραίτητο να βρεθούν 2.000 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού επιπλέον.

Η παγκόσμια κατανάλωση έχει αυξηθεί έξι φορές κατά την διάρκεια των τελευταίων 100 ετών και θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρή έλλειψη σε 25 χρόνια. Υπάρχουν χώρες που ήδη καταναλώνουν τα υπόγεια αποθέματά τους για την παραγωγή τροφίμων. Σύντομα οι γεωργικοί παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα με το απαραίτητο για αυτούς νερό.

Τα αποθέματα γλυκού νερού δεν θα είναι αρκετά για να συντηρήσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη.

Η έλλειψη του νερού τελικά μπορεί να συνοδευθεί με μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές συγκρούσεις.

Ο Άγιος Νικόλαος ξαναχτίζεται !

Στην Σκιά των πάλαι ποτέ Πύργων που κατέρρευσαν κατά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρχε το ορθόδοξο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Η κατάρρευση των πύργων έθαψε κάτω από χιλιάδες τόνους ερείπια την εκκλησία. Τώρα ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου της «περιοχής μηδέν» χρειάζεται τα 112 μόλις τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου της εκκλησίας για να αρχίσει την κατασκευή των θεμελίων.

Έτσι μετά από διαπραγματεύσεις θα δοθούν 20 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευασθεί η εκκλησία μερικά τετράγωνα παρακάτω.

Άραγε ήταν τόσο σημαντικά στην κατασκευή αυτά τα εκατό τετραγωνικά ή βρέθηκε ευκαιρία να απομακρυνθεί δίπλα από τον «ναό» του εμπορίου ο ναός των ορθοδόξων;

Επανάληψη στρατηγικών πτήσεων.

Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα ξαναπετούν και το ΝΑΤΟ έχει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το θέμα.

Όταν η στρατηγική αεροπορία της Ρωσίας ξανάρχισε τις πτήσεις στις περιοχές που επιτηρούσε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, παραδοσιακού επιτηρώντας το Πεντάγωνο και το ευρωπαϊκό στρατηγείο συγκλονιστήκαν.

Τα ρωσικά αεροσκάφη δεν είχαν πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό τα τελευταία 15 χρόνια και οι Αμερικανοί πίστευαν ότι το ΝΑΤΟ επικρατούσε απόλυτα στον ωκεανό.

Έγιναν επίσης και κάποιες υστερικές δηλώσεις ότι η επανάληψη των πτήσεων μπορεί να σημάνει την έναρξη ενός νέου Ψυχρού Πολέμου.